Kirsten in Montreal

Salsa et la magie du chapeau

Lieve vrienden,

Ook de tweede week van mijn verblijf hier in Montreal is voorbij gevlogen. De uitdrukking 'time flies when you're having fun' is volledig van toepassing!

Het eerste goede nieuws is dat ik met mijn stagebegeleider heb overlegd datmijn oorspronkelijke onderwerp te vaag is om twintig weken aan te werken. Hij was het daar eigenlijk wel mee eens en nu heb ik een nieuw en uitdagend project gekregen. Ik ga kijken naar de kosteneffectiviteit van een high-sensitivity CRP test. Deze test zou mogelijk kunnen voorspellen of iemand hart- en vaatziekten (HVZ)zal ontwikkelen, dat beweren de ontwikkelaars van Harvard tenminste. Natuurlijk kennen we allemaal de belangrijkste risicofactoren van HVZ, roken, obesitas en hoge bloeddruk. De vraag is dus of deze test daar nog wat aan toe kan voegen. De rest van mijn stage zal ik aan deze vraag gaan werken. Dat was dinsdag...

Woensdag was het dan zover, mijn eerste salsa les. Toch wel een beetje spannend, gezien mijn (gebrek aan) ritme-gevoel. Gelukkig waren er meerdere mensen die nog nooit eerdere salsa gedanst hadden en begonnen we bij de basis. Wat me verbaasde was dat er ongeveer evenveel mannen als vrouwen aanwezig waren, iets wat bij mijn Nederlandse danslessen niet altijd het geval was. Na een dik anderhalf uur salsa zat de basis er een beetje in en kon ik de eerste draaien maken (cuba-style en montreal-style). Wat een heerlijke dans zeg, komende woensdag ben ik zeker weer van de partij!! Ook omdat dit een erg leuke manier is om meer mensen te leren kennen. Zo heb ik gesproken met een Mexicaanse jongen die hier studeerde en straks voor een stage naar Japan zal gaan... ik ben absoluut niet de enige internationale student hier

Donderdag vierde Klara haar verjaardag. Ze had me uitgenodigd om bij haar met haar vriendinnen te gaan eten en daarna na een poetry launch party te gaan. Iedereen had wat gemaakt voor het eten en het was heerlijk!! Pasta, quiche, brochetta's, cake etc... en sparkling wine! Zoiets als een poetry party had ik nog nooit meegemaakt, maar was erg bijzonder. Iedereen zat op de grond en er was live muziek (errug hard) en er waren verschillende mensen die voordroegen uit eigen werk. Ook Klara heeft wat van haar gedichten voorgelezen, erg mooi!!

Vrijdag kwam Amie thuis dat ze 'funding' gekregen had voor haar studie, dat is hier heel belangrijk anders moet je erg veel geld lenen om te kunnen studeren. Om het te vieren zijn we naar een90's-party geweest waar een vriend van Amiede DJ was. En nu komt het verhaal van de hoed... Amie had een hoedje wat ze nog maar 1x eerder had gedragen,maar die avond was ze een soort mannenmagneet geworden en had iedereen complimentjes gemaakt over de hoed.Vrijdagavond was de tweede avond van het hoedje en ook vrijdag avond was het ´all about thehat´.We hebben de hele avond lekker gedanst op 90´s muzieken ik heb een paarCanadese biertjes geprobeerd. Al met al was het een zeer geslaagde avond!!

Zaterdag was het weer tijd om mijnwekelijkse portie ´veggies´ op de markt en daarna heb ik lekker gerelaxed en geskyped. Voor de liefhebbers en laat opblijvers (vanaf 22/23uur), mijn skype is kirsten.van.dycke. Vandaag ben ik naar het Olympisch stadion geweest. Het gebouw was indrukwekkend, maar de Olympische sfeer heerste er helaas niet meer.

Volgende week wordtweer een drukke week, st. patrick's day, salsa en heb begin van mijn nieuwe stage project. Dat wordt dus weer een week die om gaat vliegen...

xxx Kirsten

ps. wat betreft het weer hier... het wisselt van koud naar voorjaar-warm, maar helaas geen sneeuw vooralsnog... bijna alles is ondertussen weggesmolten...

Niene

Leuk Kirsten! Zal eens proberen keren te skypen :D Heb je nog genoeg te vertellen namelijk ;)

Liefs Niene

Niene

oeps lekker nederlands...

Lysette

Hi Ki!
Leuk weer even wat te lezen. En van het weekend je te spreken op skype. Ik wacht op je volgende bericht!
Succes en viel spass!

Fre

Hee Kie! Nou nou, jij bent lekker aan het swingen volgens mij ;) Altijd leuk, dansen!
Fijn dat je nu meer duidelijkheid hebt over je project, en dat dit wat beter te doen is in 20 wkn. Ben benieuwd wat je resultaten zullen zijn ;)
Hier in Grunn alles okay! Heb net m'n stage op de Interne afgerond, en ga nu weer ff de collegebanken in voordat m'n laatste (!) stage aanbreekt in t umcg!!
Moeten beslist eens gaan skypen, moet nog wel ff ontdekken hoe dat werkt...
Enjoy!
Xxx

Keep on dancing!

Tof! Salsalessen! Heerlijk!

Fijn dat het project nu wat meer duidelijkheid heeft gekregen! Succes ermee!

Goed te horen dat 't weer lekker weer wordt! Ook hier schijnt 't lentezonnetje al regelmatig! Let the sun shine!

Tot horens!

Groet,