BYOW
Lieve thuisblijvers,
Het is alweer twee weken geleden sinds mijn vorige berichtje. In die tijd is er een heleboel gebeurd. Het allerbelangrijkste was natuurlijk de aankomst van Stef en daarna mijn ouders en mijn zusje, daar had ik al een hele poos naar uitgekeken. 13 juli is Stefan aangekomen, ik was de hele dag super zenuwachtig en toen het op het moment dat ik naar het vliegveld wilde vertrekken ook nog enorm begon te flitsen en donderen was het spanning ten top. Het was even wachten, maar het weerzien was super!!
Helaas was de aankomst van mijn ouders en mijn zusje minder soepel. Na een uur was er nog geen spoor van ze te bekennen, terwijl we al vele mensen door de deuren hadden zien komen. Toen ging de telefoon, 1 koffer was op Londen Heathrow blijven staan ermoesten wat formulieren ingevuld worden. Gelukkig stond de koffer geboekt op de eerst volgende vlucht naar Montreal. Helaas was dit te mooi om waar te zijn,gezien de info op internet is de koffer via Parijs en enige andere steden na 5 dagen eindelijk in Montreal aangekomen. Onderweg is ook nog een deel vaninhoud verdwenen. Natuurlijk is er een claim onderweg...maar we proberen ons er verder niet druk over te maken.
Gelukkig mocht dit de pret van de eerste dagen, maar ook de rest van de vakantie, niet drukken. We hebben in 3 dagen een snelle Montreal toer gedaan, met de belangrijkste highlights zoals Vieux Montreal, the mountain, Oratoire St. Joseph, Sushi en vele andere dingen. De eerste avond was het tijd voor pizza, bij een klein schattig pizza restaurantje. Maar eerst moesten we langs de SAQ om een fles wijn te halen. Iedereen vond dit een beetje vreemd, maar het is in Montreal een bekend fenomeen dat je je eigen fles wijn mee mag nemen naar een restaurant, Bring Your Own Wine (BYOW). Het was hilariteit ten top dat onze eigen fles wijn/bier op tafel kwam en toen er ook nog mensen hun niet opgegeten stukken pizza meenamen in een doggybag was de verbazing enorm in de Nederlandse delegatie.
Ook de laatste besprekingen op stage zijn afgerond. Vrijwel alle resultaten van de kosten-effectiviteitsanalyse zijn binnen. Omdat ik niet weet of die ene meneer uit Boston ook wel eens googled en op mijn site terecht komt kan ik hier geen resultaten plaatsen voordat het artikel gepubliceerd is. Natuurlijk kan er over de uitslag door de liefhebbers wel gecorrespondeerd worden. De review ideeen zitten al in mijn hoofd. Terug in Nederland zal dit alles op papier gezet worden en hopelijk leiden tot twee publicaties.
Op dinsdag ochtend kwam Arie met onze gehuurde Buick voorrijden. De kofferruimte was wat kleiner dan we verwacht hadden, gezien we gerekend hadden op een Ford Taurus, dus er moest nog last minute gekort worden op de gepakte bagage. Toen zijn we de tocht naar Ottawa begonnen, in het begin een beetje met horten en stoten (Arie had nog nooit in een automaat gereden) maar al snel hadden we de smaak te pakken en tegen 15uur kwamen we aan in Ottawa. Daar hebben we vandaag genoten van veel beter weer dan verwacht en toch even flink de toerist uitgehangen. Ottawa was voorlopig het laatste stadse wat we zien, morgen vertrekken we richting het Algonquin Parc om van wat Canadese natuur te gaan genieten. Hopelijk belanden we niet te veel in de bushbush en kan ik jullie via mijn weblog op de hoogte houden van al onze avonturen.
Liefs, Kirsten
En natuurlijk groetjes van de rest
ps. mochten jullie nog meer verhalen willen lezen, ga dan naar Stefan's weblog: stefanhartman.reismee.nl
ps2. foto's houden jullie van me te goed, we zijn te druk om ze up te loaden ;)
Groetjes van ons twee , en geniet van alles.Hopelijk zijn de weergoden jullie gezind.
XXXXXXXXXXXXX
John en Annita
Heel veel plezier met het rondreizen! En foto's maken hoor! :)
x
jahaaaa einde weer nieuws van kirsten en family :) Jeujjj. Klinkt leuk!
Veel plezier allemaal :D
Leuk zeg allemaal! Veel plezier!
Zozo dame, maar liefst 2 (!) publicaties op naam? Goed werk hoor! Geniet van jullie welverdiende vakantie; ik ben reuze benieuwd naar de ongetwijfeld prachtige foto's!
liefs, Karlijn
Jeujjj, eindelijk zijn Stefan en familie er. Leuk!! Geniet ervan. En ga flink rondreizen en mooie nieuwe dingen bewonderen. Ben benieuwd naar de foto's ;-)
Liefs Marike