Printemps à Montreal
Dag lieve thuisblijvers,
Allereerst maar even een rectificatie wat betreft de foto's. De oplettende kijker zou kunnen hebben opgemerkt dat het gebouw waarbij staat dat het een parlementsgebouw is, helemaal geen parlementsgebouw is. Het is namelijk een heel duur hotel, wat zoals Stefan heeft opgemerkt op een enorm kasteel lijkt. Zoals jullie merken, ik ben af en toe een beetje blond!
Daarna wil ik alle kaartjes-stuurders heel erg bedanken! Zeker nu het gemis van thuis toch echt een beetje begint te komen, is het super om wakker te worden en een volle muur met berichtjes van thuis te zien. Ik zal een geupdate foto op de site zetten zodat jullie kunnen zien waar de kaartjes terecht zijn gekomen.
Het is alweer bijna drie weken geleden dat ik mijn vorige berichtje plaatste, maar de tijd hier vliegt voorbij. De dagen gaan snel (wat betreft mijn stage een beetje te snel) en zo komt het dat ik al weer ruim over de helft ben todat Stef, Mam, Arie en Karin hier komen. Sinds mijn vorige berichtje heb ik natuurlijk weer wat leuke dingen ondernomen. Salsa is nog steeds een vast puntje op mijn programma, al is het even voor een paar weken gestopt, vorig week was het weer tijd voor swingende heupen. Zonder op te scheppen kan ik toch zeggen dat ik ondertussen best wel wat geleerd heb en ik overweeg om ook in Nijmegen ervoor te zorgen dat de heupen niet vastroesten.
Vorige week donderdag heb ik met Amie en Dory gegeten in een Portugees restaurantje, het eten was heerlijk en ze hadden zelfs een gitarist die de Portugese sfeer nog kwam versterken. Gelukkig heb ik ook na de verhuizing gewoon contact met Amie en Dory.
Afgelopen zondag ben ik met Christie, een vriendin van Klara, gaan ‘hiken' in Parc Mont Tremblant. In de winter is dat een skidorp, maar nu vrijwel alle sneeuw is verdwenen kan er ook gewandeld worden. We waren met een groep van 16 man en hebben er toch zeker 4 uur over gedaan om helemaal naar de top te wandelen. Het was ontzettend koud en zwaar, maar de voldoening was groot toen we eenmaal bovenaan stonden.
Maandag was ik vrij in verband met Victoria Day. Joann (bij haar bestel ik elke week eten dat ongelofelijk lekker is) had Amie, Darryl en mij uitgenodigd voor een feestje in haar keuken, ter ere van de terugkomst van haar broertje uit Nederland. Het eten was enorm uitgebreid en heerlijk! Toch leuk om ook even te kunnen kletsen over mijn eigen kikkerlandje. Heb hier ondertussen toch al meerdere mensen ontmoet die ook Nederlandse achtergrond hebben, of er in ieder geval een keer geweest zijn. De vooroordelen zijn wel enorm, maar vooral eigenlijk over het drugsgebruik.
Vanavond is het weer eens tijd voor een feestje, dat is de afgelopen tijd wel een beetje stil geweest. Moest even bijkomen ;) Hoe dat is geweest horen jullie hopelijk snel weer!
Kus, Kirsten
Hey Kie!
Een goed teken dat je de tijd snel vindt gaan! :) Geniet er nu nog even goed van, en hopelijk heb je nog wel tijd genoeg om je onderzoek goed neer te zetten en hopelijk leuke resultaten. Hier in NL/Grunn gaat de tijd ook razendsnel; ik heb nog maar 3 dagen coschappen in Groningen! Verder heel druk met dingen inpakken; gisteravond al de eerste spullen naar het appartement in Emmen gebracht. De plantjes die ik van jou en Stef gekregen heb, staan al te pronken op de vensterbank :) Die moet je maar snel komen bekijken als je terug bent!
Kus! xx
Hi lieve Ki,
Leuk om weer even een verhaal te lezen!
En die foto's... mooi skidorp!
We missen jou ook wel hoor in NL! Maar hoop dat je ondanks een beetje 'heimwee', toch enorm blijft genieten van je avontuur!
Veel plezier met je feestje en succes op stage!
Liefs,
Lys
Ey Kirsten,
Leuk verhaaltje weer! Vooral leuk om meteen wat over je te lezen terwijl ik zelf net uit Tunesie kom. Was vet! Zonsondergang vanaf een kameel bekijken in de sahara is toch wel iets unieks.. en nog veel mee van zulke momenten.
Leuk dat je overweegt om Salsa lessen te blijven volgen! Kom je talent dan wel een keertje aanschouwen :) jeujjj leukleuk!
Zoals je al via mn kaartje had begrepen: Ik mis je best wel hier in Nijmegen...
Kusje van Niene